Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Teknisk status

18. September 2021

Du er her:

Ultralavrisiko-virksomheder

Apoteker, vinforretninger, værtshuse mv. behøver ikke hænge deres kontrolrapport op. Men de skal have deres kontrolinformation hængende.

De fleste detail- og engrosvirksomheder kan få elite-status. Det gælder dog ikke ultralavrisiko-virksomheder.

Ultralavrisiko-virksomheder sælger hovedsageligt færdigpakkede mad- og drikkevarer uden kølekrav. Derfor er risikoen for kunderne mindre end i andre virksomheder.

Det er fx værtshuse, bodegaer, vinforretninger, apoteker og keramikere m.fl.

Du kan se den samlede oversigt over risikogrupperne på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Ultralavrisiko-virksomheder bliver ikke kontrolleret regelmæssigt, men når der er behov for det. Eller ved kampagner og forbrugerklager.

Med så lang tid mellem de ordinære kontroller, behøver virksomhederne ikke hænge rapporten op. Men må selvfølgelig gerne.

Men de skal hænge den kontrolinformations-blanket op, som de får udleveret sammen med kontrolrapporten.

Ultralavrisiko-virksomheder er i øvrigt heller ikke forpligtet til at vise eller linke til deres seneste kontrolrapporter på deres hjemmeside.

Samtlige kontrolrapporter, også for ultralavrisiko-virksomhederne, findes her på findsmiley.dk.

I-ikon

På findsmiley.dk kan du kende ultralavrisiko-virksomhederne på i-ikonet ovenfor. Det vises på den plads, der er afsat til elite-smiley'erne, på siderne med søgeresultater.

 

’Print-selv’ kontrolinformation
Der vil gå nogle år før samtlige ultralavrisiko-virksomheder er blevet kontrolleret og har fået deres kontrolinformations-blanket udleveret. Indtil da skal den seneste kontrolrapport hænge fremme.

Virksomheden kan derfor vælge at udskrive en kontrolinformation, som de kan hænge op i stedet for den seneste kontrolrapport.

Gør sådan: Hent pdf-filen ’Kontrolinformation Print-selv version’ på siden 'Information til virksomheder'.

Udfyld blanketten med din virksomheds navn og adresse. Husk også at indsætte dato for udskrivning nederst. Udskriv blanketten og hæng den op.