Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Teknisk status

9. June 2023

Du er her:

Kontrolrapporter på virksomhedens hjemmeside

Alle fødevarevirksomheder skal vise deres kontrolrapporter. Læs her om reglerne – og hvordan det kan gøres.

Reglerne
Det er et et krav, at smiley-rapporterne skal vises på virksomhedernes hjemmesider, hvor de skal placeres på et let synligt sted.
 
De fødevarevirksomheder, som markedsfører sig på egen hjemmeside, skal vise sine seneste fire kontrolrapporter hhv. kontrolresuméer. Dette gælder dog ikke for ultralavrisiko-virksomheder.
 
Virksomhedens hjemmeside skal vise kopier af rapporterne – eller have et link til den eller de sider på findsmiley.dk, hvor kontrolrapporterne findes.
 
Hvordan du opretter et link, som altid peger på din virksomheds seneste kontrolrapporter, er forklaret nedenfor.
 
Får din virksomhed flere kontrolrapporter, skal dine kunder have adgang til dem alle på din hjemmeside (– dog ikke til kontrolrapporter for fx personale-kantiner).


Hvor skal rapporterne være på hjemmesiden?

De seneste fire rapporter, eller et link til dem, skal anbringes 'på et let synligt sted' på hjemmesiden.

Det vil som regel betyde på forsiden (– altså ikke under fx 'Links', 'Om os' eller lignende).

Du kan bruge et af vores lup-ikoner eller en smiley til dit link. Du kan også bruge et hyperlink med teksten 'Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter' (– altså ikke fx 'Se smiley-rapporter', da andre myndigheder også har smiley'er).

Vælger du at bruge en smiley, skal du sørge for, at den til enhver tid svarer til din virksomheds aktuelle smiley. ​

Sådan linker du til rapporterne på findsmiley.dk
Du kan linke til kontrolrapporterne på flere måder. Hvilken du vælger, kan afhænge fx af, hvor mange kontrolrapporter du får.
 
NB: Brug perma-links som beskrevet nedenfor. Når det er sat ind én gang vil det altid pege på den rigtige side. Brug ikke URL'en i toppen af browseren, den vil ikke altid pege rigtigt.
 
Vær opmærksom på at ved flytning og ejerskifter bliver perma-linket ændret og skal rettes på din virksomheds hjemmeside.
Virksomheder med én kontrolrapport
kan linke til sine seneste kontrolrapporter sådan:
  • Find din virksomhed ved hjælp af søgefeltet øverst på siden.
  • Gå til siden med virksomhedsoplysninger ved at klikke på din virksomheds navn, når du har søgt den frem.
  • Kopier det korte, permanente link som findes på siden og sæt det ind som hyperlink på din egen hjemmeside. Brug evt. et af lup-ikonerne, som du finder under 'Downloads' på forsiden.
Perma-link'ene findes på alle sider med virksomhedsoplysninger.
Virksomheder, som får flere kontrolrapporter
Virksomheder, med flere kontrolsteder, får flere kontrolrapporter (fx for bagerafdeling, slagterafdeling, daglivarer) og skal linke til dem alle.
 
På Fødevarestyrelsens gamle smiley-site kunne kæder med max 72 virksomheder tilknyttet anvende et gruppe-link. Disse links vil ikke længere fungere med nuvæerende findsmiley.dk. Ønsker du stadig at bruge et gruppe-link skal du henvende dig til Fødevarestyrelsen via kontaktformularen – da vil vi lave et nyt gruppelink til kæden.
 
I henvendelsen skal du præcisere, hvilke kriterier (fx CVR-nummer), der er fælles for netop din kædes virksomheder.
Butikskæder m.v.
Butikskæder m.v. skal vise kontrolrapporterne ved den 'virtuelle indgang' til hver enkelt butik. Det vil typisk være på den underside, hvor den enkelte butiks adresser, åbningstider, tlf.nr. m.v. findes. Her skal der være adgang til alle kontrolrapporter for den enkelte butik.
Ønsker kæden herudover at vise sine kunder alle kontrolrapporter samlet kan det gøres ved hjælp af gruppe-link som beskrevet under 'Virksomheder, som får flere kontrolrapporter'.
 
Alternativt kan URL'en fra en søgning, der finder alle butikker i kæden anvendes, men denne metode anbefales ikke, da søgeresultater kan indeholde andre virksomheder.
 
Uanset hvilken metode du vælger, er du ansvarlig for, at links og søgeresultater åbner for de korrekte kontrolrapporter på findsmiley.dk