Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Teknisk status

17. June 2024

Du er her:

Kontrolrapporter på virksomhedens digitale platforme

Fødevarevirksomheder (undtagen primærproducenter) skal på deres digitale platforme vise virksomhedens seneste fire kontrolrapporter eller linke til virksomhedens side på findsmiley.dk. Læs her om reglerne - og om, hvordan det kan gøres.

​​​​​Virksomheders pligt til at vise kontrolrapporter på digitale platforme

En fødevarevirksomhed, som på egen hjemmeside markedsfører produkter eller aktiviteter omfattet af fødevarelovgivningen, skal offentliggøre kontrolrapporterne et let synligt sted på deres hjemmeside. Det samme gælder, hvis en fødevarevirksomhed sælger produkter fra andre digitale platforme end egen hjemmeside.

Virksomheden kan offentliggøre kontrolrapporterne ved enten, at:​​

  1. Linke til virksomhedens side på findsmiley.dk
  2. Vise de seneste fire kontrolrapporter​
Detailtransportører i risikogruppe ultralav er fritaget fra denne pligt.

Hvor skal ​kontrol​​rapporterne vises på virksomhedens digitale platforme?

Link til virksomhedens side på findsmiley.dk eller visning af de seneste fire kontrolrapporter skal være på et let synligt sted på egen hjemmeside. Det vil oftest være på forsiden og ikke under f.eks. 'links, 'om os' eller lignende. På andre digitale platforme skal det ligeledes være tilgængeligt for forbrugeren på et let synligt sted før betaling.

Hvis du vælger at linke til findsmiley.dk, anbefaler vi, at du anvender et af vores lup-ikoner​ til dit link. Du kan også bruge et hyperlink med teksten 'Se Fødevarestyrelsens kontrolrapporter/smiley-rapporter'.

Hvis du vælger at anvende andet linksymbol end Fødevarestyrelsens lup-ikon, skal du være opmærksom på, at du ikke må vildlede forbrugerne med hensyn til resultaterne af kontrollen. Hvis du f.eks. vælger at envende et smileysymbol, skal du sørge for, at smiley'en til enhver tid svarer til din virksomheds aktuelle smiley.​​​​

Sådan linker du til din virksomheds side på findsmiley.dk
Link til virksomhedens side
Du får et link til virksomhedens side på findsmiley.dk på følgende måde:
  • Find virksomheden ved hjælp af søgefeltet øverst på findsmiley.dk
  • Gå til siden med virksomhedsoplysninger ved at klikke på virksomhedens navn, når du har søgt den frem.
  • Kopier linket til din virksomhed fra det hvide felt på siden, og sæt det ind som hyperlink på virksomhedens egen hjemmesi​de. Vær opmærksom på at linket bliver ændret og skal rettes på din virksomheds hjemmeside ved flytning og ejerskifte.
Gruppelinks
Virksomheder med flere afdelinger, som præsenteres på samme hjemmeside, kan få oprettet et gruppelink:
Gruppelinks er ikke egnede til virksomheder med mange afdelinger. Her kan virksomheden vælge at præsentere enkeltafdelingerne på undersider af deres hjemmeside, hvor de linker til enkeltafdelingens side på findsmiley.dk.

Uanset hvilken metode du vælger, er du ansvarlig for, at links og søgeresultater linker til de korrekte kontrolrapporter for din virksomhed på findsmiley.dk.​