Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Teknisk status

28. November 2021

Du er her:

Hvad er en elite-smiley?

Elite-smileyen viser, at en virksomhed har fået en glad smiley ved de seneste fire kontroller, og at der ikke har været nogen sanktioner mod virksomheden de seneste 12 måneder.

​Bemærk, at en elite-smiley ikke er ”bedre” end en glad smiley. En virksomhed kan have helt styr på fødevaresikkerheden uden at have en elite-smiley, fordi der endnu ikke er gennemført fire kontroller.

​Virksomheder, der ikke kan få elite-smiley

Virksomheder, der kun har aktiviteter med lav risiko og derfor ikke får regelmæssig kontrol, kan ikke opnå elite-status. Det er bl.a. vinforretninger, apoteker og materialister. 

Her på findsmiley.dk har de virksomheder, som ikke kan få elite-status, dette symbol: Ikon, der viser, at en virksomhed ikke kan få elite-status. Ikonet er et grønt "i" i en grøn cirkel.

​Engrosvirksomheder kan få elite-smiley

Engrosvirksomheder, som sælger fødevarer til andre virksomheder, kan ikke få de almindelige smileyer, men de kan godt få en elite-smiley. I virksomhedens kontrolrapport står tallene 1, 2, 3 eller 4, som svarer til de fire smileyer. For at en engrosvirksomhed kan få en elite-smiley, må der kun have været 1'ere i de seneste fire kontrolrapporter, og der må ikke have været sanktioner mod virksomheden de seneste 12 måneder.